Astăzi, 23 iunie 2021, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC) continuă investiția în resursele umane ale Subdiviziunilor Teritoriale de Ocupare (STOFM și DOFM) și ANOFM.
Astfel, grupul format din 21 de angajați ai ANOFM participă la seminarul cu tema Specificul organizării activităților de ghidare în carieră la componenta „Autocunoaștere” și „Consultanță pentru decizia de carieră”.
Vorbim despre autocunoaștere, care este metoda de cunoaștere a propriei persoane, prin introspecție.
Autocunoașterea conduce la formarea unei reprezentări mentale despre propria persoană (imaginea de sine).
Există trei motive principale (nevoi umane) care ne conduc spre autocunoaștere:
1. Nevoia de a ne îmbunătăți încrederea în sine
2. Nevoia de realism în privința propriei persoane
3. Nevoia de consistență
Împreună am reușit să exersăm noi instrumente de autocunoaștere – Fereastra lui Johari. Testul Holland, etc, care pot fi recomandate de către angajații ANOFM beneficiarilor, pentru autocunoaștere, pentru determinarea tipului persoanei, dar și acelor domenii profesionale care ar corespunde beneficiarilor.
De asemenea, participanții au reușit să împărtășească experiențele personale de consultanță a beneficiarilor pentru decizia de carieră.
Mulțumim formatoarei Liliana Posțan — dr., conf. univ., pentru desfășurarea formării.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră (REVOCC II).