La 2 Noiembrie 2021 a început o nouă rundă de vizite la tinerii activi care doresc să dezvolte sau să dea start ideilor sale de afaceri. Tinerii vor putea pune în aplicare cunoștințele acumulate la instruirile, organizate de CEDA la subiectul ”Oportunități economice de dezvoltare a carierei, autoangajare / freelancing și strart-up” în septembrie — octombrie 2021.
Marina împreună cu soțul ei doresc să dezvolte o afacere în domeniul apiculturii. Viitorii antreprenori deja au cumpărat mai mulți stupi de albini și alte accesorii necesare pentru creșterea albinelor. Locul amplasării afacerii este unul foarte bun, care permite producerea mai multor tipuri de miere.
Tudor este un tânăr specialist în domeniul reparației autovehiculelor. A reușit, cu eforturile proprii, să achiziționeze la Vatra un spațiu care l-a transformat într-un atelier de reparare a mașinilor. Este mai tot timpul implicat în muncă, asigurând clientela cu servicii de calitate.
Veronica, o tânără specialistă în domeniul industriei ușoare, are scop de a dezvolta și produce articole de vestimentație pentru doamnele ce activează în birou. Misiunea ei este să completeze garderoba femeilor implicate în afaceri cu articole personalizate, stilate care invocă încredere și importanță.
Școala de Stil, Etichetă și Bune Maniere este idea de afaceri dezvoltată de Valeria, doamna care are un bagaj enorm de cunoștințe în domeniu, pe care îl dorește împărtășit cu tinerele din or. Călărași. Idea de afaceri este un vis al său pe care îl dorește realizat cât de curând.
Acestea și alte idei/planuri de afaceri vor fi analizate, în baza criteriilor stabilite, la comitetul de Aprobare al Suportului Direct și, în rezultat, vor fi selectate cele mai viabile idei.
Suportul economic/financiar în echipament se oferă în cadrul Proiectului ”Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră, Faza a II-a”, (REVOCC II), implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA) în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA) din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC).